Hackenkunjeleren.nl

Logo

Nieuwsgierig? Handig met techniek? Dan kun jij leren hacken!

Wil je graag leren hoe jouw computer precies in elkaar steekt, wat het Internet nou eigenlijk is, en hoe virussen gebouwd worden en je je tegen dergelijke zaken kan beschermen? Wil je jouw netwerk verdedigen tegen de gevaren van buitenaf, meer te weten komen over de hacker scene in Nederland en leren waarom privacy zo belangrijk is? Gefeliciteerd, je hebt de juiste plek op het web gevonden.

Deze website bevat een verzameling aan tutorials en informatie die allemaal in meer of mindere mate met hacken te maken hebben. Ze gaan over zowel de theorie, het aanvallen en het verdedigen.

Theorie

Welke technologie├źn komen er allemaal kijken bij hacken, wat is de achtergrond achter de verhalen die je op Internet leest? Sommige tutorials kijken in de breedte naar een bepaald gebied om hiervan een snelle indruk te geven, andere tutorials gaan juist op een heel specifiek onderwerp de diepte in. Voor ieder wat wils.

Aanvallen

Sommige tutorials beschrijven hoe een tool of ander middel kan worden ingezet om een systeem aan te vallen, niet perse om er schade aan toe te brengen maar om opgelegde restricties te omzeilen of breken. Deze informatie is ook erg nuttig voor mensen die dit niet in de praktijk willen brengen, maar juist willen weten wat voor aanvallen ze kunnen verwachten van ongure types die er wel op uit zijn schade toe te brengen.

Verdedigen

Computerbeveiliging is tegenwoordig het meest belangrijke aspect van een geautomatiseerd systeem of netwerk van systemen. Wanneer je verbonden bent met het Internet, dan zul je vroeg of laat digitaal bezoek krijgen waar je niet om gevraagd hebt. Er zijn talloze manieren om je hiertegen te verdedigen, op veel verschillende vlakken en met veel of weinig gevolgen voor het reguliere gebruik van deze systemen. Ook kijken we naar het onderzoeken van een gehacked systeem om er achter te komen hoe dit is gebeurd en wat de schade is.

Deze site

Klik hier als je direct de lijst van bestaande en toekomstige tutorials wilt zien, of klik op de knop FAQ als je nog wat meer informatie wilt hebben.

Let op: De site gaat niet over het kraken van andermans accounts, beschadigen van servers, stelen van gegevens of andere criminele activiteiten. Lees de allereerste tutorial om een goed beeld te krijgen van wat hacken nou eigenlijk betekent.

Comments !

social